Przepis na kawę z dodatkiem cynamonu

Jeśli znudził Cię tradycyjny smak czarnej kawy z mlekiem i szukasz nowych doznań, kawa z cynamonem z zimowe popołudnia będzie idealnym wyborem. Waniliowo – śmietankowe latte z cynamonem podbiło serca niejednego smakosza kawy. Połączenie rozgrzewających przypraw i aromatycznych nut wprawi Cię w miły nastrój. A sosy i syropy kawowe są doskonałym dodatkiem do mlecznych kaw, ponieważ nadają im niepowtarzalnego smaku. 

Słodkie Latte na zimowe popołudnia

Waniliowe latte możesz przygotować na bazie mielonej kawy Woseba Crema Gold. To mieszanka kaw premium. Pochodzi z plantacji Ameryki Południowej, Afryki i Azji. Proces prażenia jej ziaren był bardzo pieczołowity i długi. Jej smak charakteryzuje się niską kwasowością. Uwielbiana za swoją delikatność i aromatyczność. Wspaniale smakuje z dodatkiem mleka lub śmietanki. Doskonała do parzenia w ekspresie oraz metodą tradycyjną. Aby przygotować rozgrzewającą kawę, potrzebujesz syrop waniliowy około 25 ml, syrop cynamonowy około 25 ml, 130 ml spienionego mleka, dwa mocne espresso. Co dalej? Do filiżanki wlej syrop waniliowy i syrop cynamonowy, dodaj dwa espresso i wolnym ruchem dodawaj spienione mleko. Na koniec filiżankę możesz udekorować bitą śmietaną z czekoladą. Napój zachwyci każdego miłośnika kawy i mlecznych dodatków. Kawa mielona Woseba Crema Gold w połączeniu z syropami tworzy idealną kompozycję pysznych smaków i aromatów. Zobacz wszystkie kawy Woseba na stronie internetowej polskiego producenta.